AG.Plastics heet voortaan Skylux. Voor deze naamsverandering is het bedrijf uit Harelbeke niet over één nacht ijs gegaan. AG staat immers voor Albert Glorieux, de grootvader die meer dan 50 jaar geleden het familiebedrijf oprichtte. Het was zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van
gratis daglicht. Intussen zijn de lichtkoepels, lichtstraten, verandasystemen, gevelpanelen en kunststofplaten een vaste waarde in Europa.

Jean Glorieux, afgevaardigd bestuurder: “De missie van ons bedrijf blijft uiteraard onveranderd. Maar we vinden dat de naam Skylux beter vertelt waar wij voor staan. ‘Skylux. Hello daylight’ zegt alles in drie woorden.”

Nieuwe naam, nieuwe look en nieuwe website
Bij Skylux zetten ze volop in op communicatie. Via de Daglichtkrant informeert het bedrijf zijn klanten regelmatig over zijn nieuwe producten. Met de naamsverandering wordt communicatief nog een tandje bijgestoken: brochures, verpakkingen, tot de vrachtwagens toe, kregen een nieuwe look. En de gloednieuwe website www.skylux.be is een voorbeeld van gebruiksvriendelijkheid. Je vindt er makkelijk en snel alle informatie en inspiratie die je zoekt, ook via smartphone of tablet.

Eén merknaam voor alle producten
De naam Skylux komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Zo’n 30 jaar geleden bedacht Rik Glorieux - de zoon van Albert en vader van Jean - de naam Skylux voor de lichtkoepels die ze ontwikkeld hadden. Skylux betekent licht uit de hemel. Een naam die perfect de missie van het bedrijf samenvat: zoveel mogelijk daglicht binnenbrengen in huizen, kantoren en fabrieken.
Bij Skylux houden ze het graag eenvoudig. Daarom kiezen ze vanaf nu voor één merknaam voor de vijf productgroepen: lichtkoepels, lichtstraten, verandasystemen, gevelpanelen en kunststofplaten. Eénzelfde sterke merknaam is een pak makkelijker en vooral veel communicatiever. Het onderstreept ook onze ambitie om verder te groeien zowel in binnen- als buitenland.

Toekomst verzekerd
Uiteraard verandert niet alles bij Skylux. Klanten kunnen blijven rekenen op hoogkwalitatieve producten en een perfecte service. Maar wie het bedrijf uit Harelbeke een beetje kent, weet dat ze bij Skylux nooit stilzitten. Ze zijn constant bezig met veranderen, verbeteren en innoveren. Kortom, de toekomst ziet er schitterend uit.

Over Skylux
Skylux produceert en verdeelt al ruim 50 jaar kunststoffen voor de professionele bouwsector en de doe-het-zelfmarkt, vroeger onder de naam AG.Plastics. Met een breed gamma aan lichtkoepels, lichtstraten, verandasystemen en kunststofplaten is het Harelbeekse familiebedrijf marktleider in België en een leidende speler in meer dan 21 Europese landen. In 2016 realiseerde Skylux met meer dan 200 medewerkers een omzet van circa 70 miljoen euro.